Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Established

Established – Nytt område på Stockholm Furniture & Light Fair 2016

Till nästa år har vi skapat ett helt nytt område på mässan för etablerade formgivare och designstudios som heter Established. Vi har sett en förändring under flera år där formgivare och designstudios förutom att rita åt producenter även bedriver en egen småskalig produktion. För att främja mångfalden i branschen och även gynna produktion av mindre kollektioner skapar vi ett subventionerat område där designstudios kan ställa ut. En sådan plattform på en mässa för att gynna småskaliga produktioner och one-off produkter har tidigare aldrig funnits.


Under de två senaste mässorna har vi haft en yta för etablerade designers kallat ”Twelve”, initierat av mässan och TAF arkitekter, där utställarna valts ut av en jury.

Med denna erfarenhet och kunskap tog vi beslutet att skapa ett helt nytt område där designstudios och formgivare själva kan boka en monter där hela kollektioner kan visas upp för branschbesökare, producenter och press.
Established är öppet för intresserade designstudios från hela världen som bokar sin monter i mån av plats. För att räknas som etablerad behöver företaget varit aktivt i minst 3 år.  

Ingen jury kommer att göra ett urval utan här får alla samma möjlighet till synlighet i en egen monter.

Established är placerad i hall Birch där producenter som visar offentlig miljö ställer ut, det är därför viktigt att dina produkter är riktade till offentlig miljö. Produkterna som ställs ut är inom mässans produktgrupper möbler, belysning och textil.

Established 2016 är nu fullbokat!

Är du intresserad av att ställa ut på Established 2017, maila oss på furniturefair@stockholmsmassan.se