Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Relationsbyggande fokus i Greenhouse

Uppdraget att utforma Greenhouse, Stockholm Furniture & Light Fairs hall för unga och oetablerade har denna gång gått till designstudion Form Us With Love. De vill betona Greenhouse som en plattform där oetablerade formgivare ges möjlighet att få inblick i designvärlden och uppfylla sina drömmar.

-Vi är glada och stolta över uppdraget att gestalta Greenhouse. Det känns lite extra roligt eftersom det var 10 år sedan vi själva var Greenhouseutställare, säger John Löfgren, Form Us With Love.

 Form Us With Loves mål med utformningen av Greenhouse är att bidra med den erfarenhet de har samlat på sig under åren i branschen. De vill också återspegla vilken typ av engagemang som studenter eller nyutexaminerade yrkespersoner kan tänkas uppskatta. Greenhouse är en scen för kreativa - en plats för visioner – men vad är relevant och praktiskt för unga och oetablerade formgivare?

 -En av de viktigaste komponenterna i att skapa meningsfulla produkter är att ha en relation till många olika specialister. Vi vill lyfta fram denna dialog genom att skapa en plattform som främjar såväl direkt relationsbyggande som strategiska möten under mer progressiva omständigheter. Vi tror att det är just den här typen av möten som kan vara en språngbräda till att lyckas i början av en designkarriär, menar Jonas Petterson, Form Us With Love.

 Konceptet bygger på idén om konkreta råd i både affärs- och designrelaterade diskussioner, men också på den känsla det kan inge att ta en enkel kopp kaffe med en inspirerande person och veta att det kan leda till något mer.

 FORM US WITH LOVE är en Stockholmsbaserad designstudio som i snart tio år har placerat dialog och relevans i centrum och med hjälp av strategisk design lokaliserat, byggt upp och tagit hand om morgondagens varumärken. Studion har samarbetat med Ikea, Muuto, Absolut, La Cividina, Menu, Cappellini, DePadova, FontanaArte, Bolon, Ateljé Lyktan, Design House Stockholm och Hem. Priser inkluderar iF Awards, Good Design-utmärkelsen, Wallpaper Magazine Award, Stora designpriset, Fast Co ”50 most influential designers shaping the future” och Elle Decorations årliga pris Designers of the year.

 Till Greenhouse inbjuds formgivare och designskolor från hela världen att söka. En jury gör sedan det slutgiltiga urvalet. Greenhousejuryn 2016 består av Christian Halleröd, designer; Jens Fager, designer; Susanne Helgeson, designjournalist och författare och Gabriella Gustafson, designer. Sista ansökningsdag är 22 september.

Läs mer om Form Us With Love»