Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Välkommen till Hayon DNA Gallery på Stockholm Furniture & Light Fair

Stockholm Furniture & Light Fair, 7-11 februari, bjuder in besökaren till Hayon DNA Gallery, en unik installation skapad av årets Guest of Honour – den spanske konstnären och designern Jaime Hayon. Installationen kännetecknas av hans karaktäristiska blandning av fantasi, lekfullhet och hantverksskicklighet.

Hayon DNA Gallery tar besökaren på en resa genom Jaime Hayons verk från det förflutna till nuet, från konstnärliga skulpturer till vardagsföremål. Utställningen är indelad i fem tematiska zoner; Skulptural form, Fantasilek, Arv och hantverk, Flora och Fauna samt Folkkultur. Hayon DNA Gallery ger en glimt av processen och de återkommande inspirationskällor och motiv som utgör grunden i hans ursprungliga arbete.

Jaime Hayon tänjer på gränserna inom flera medier och användningsområden. Det har resulterat i kollektioner för olika sorters kunder. Han har samarbetat med glas- och keramikföretag som Baccarat, Lladró och Choemon, skapat möbler för bland andra Fritz Hansen, Magis, Ceccotti, & Tradition och Moooi. Han har formgivit accessoarer för Bosa, Paola C, Cassina, Gaia & Gino och The Rug Company. 2013 designade han sin första klockkollektion för OROLOG. Det har placerat honom i spetsen för den nya våg av kreatörer som har suddat ut gränserna mellan konst, inredning och design och gett fint utformade och intrikata objekt ett uppsving inom ramen för modern designkultur.

Han har dessutom haft ett flertal utställningar och installationer världen över, som FUNTASTICO, en retrospektiv över hans konstnärliga arbeten som nyligen visades på Groninger Museum (Groningen) och på Holon Design Museum (Tel Aviv). Han har vunnit många prestigefulla utmärkelser, bland andra ”Best Designer" på ELLE Deco International Awards 2016, ”Best Installation” från Icon Magazine och AD Russias ”Designer of the Year” 2009. Time Magazine hade med Jaime Hayon som en av de 100 mest betydelsefulla kreatörerna i modern tid och även Wallpaper Magazine har listat honom som en av de mest inflytelserika kreatörerna. Jaime Hayons huvudintresse är att hela tiden hitta utmaningar och nya perspektiv. Han har idag kontor i Italien, Spanien och Japan.