Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Unik arkitektur i trä på Stockholm Furniture & Light Fair

Arkitektur i trä håller på att bli en ny svensk exportprodukt. På Stockholm Furniture & Light Fair, 7-11 februari 2017, visas utställningen Welcome to Woodland. Utställningen presenterar ett brett urval av uppfinningsrik arkitektur i trä och diskuterar olika aspekter på träarkitektur och design.

– Utställningen riktar uppmärksamheten på träarkitektur. Dels vill vi visa på hantverket i sig, men även peka framåt när det gäller svenskt träbyggande avseende industriella metoder, förklarar Julia Hertzman, Sveriges Arkitekter.

I utställningen som är framtagen av ett team medarbetare från Sveriges Arkitekter, tillsammans med Annika Grottell på arkitektbyrån White arkitekter, illustreras arbetet i form av korta filmer, presenterade i en ”skogsglänta” skapad av vackra, rundade, böjda trappräcken.

Trappräckena är inlånade från designsnickeriet C&D i Falköping. Förutom uppdraget att vara med och inreda Woodland Sweden-utställningen arbetar C&D snickeri just nu med renoveringen av anrika stockholmska turistattraktionen Östermalmshallen, en saluhall känd bland annat för sina eleganta träornamentsdekorerade salustånd.

På mässan kommer det också dagligen arrangeras en serie ”small talks”, om träbyggandets alla framtida möjligheter. Welcome to Woodland är ett samarbete mellan Sveriges Arkitekter, Svenska Institutet, C&D snickeri, White arkitekter och Stockholm Furniture & Light Fair. Utställningen är delvis baserad på fotoutställningen Woodland Sweden som är kurerad av Sveriges Arkitekter åt Svenska Institutet och som har visats på ambassader runt om i världen.