Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.


Oväntat möte mellan design och mode i Greenhouse

 År 2012 möttes för första gången morgondagens möbel- och belysningsformgivare och morgondagens modedesigner i Greenhouse, Stockholm Furniture & Light Fairs hall för fristående formgivare och designskolor då Stockholm Fashion Week gick parallellt med mässan och Stockholm Design Week.

Greenhouse gästades därför av några ”Rookies” utvalda av Svenska Moderådet, som i samarbete med Stockholm Furniture & Light Fair stod bakom detta oväntade möte. Greenhouse besök från modevärlden avspeglades i hallens gestaltning, som designer Jens Fager utformade för tredje året i rad. Tema för 2012 var ”Fabrics and Transparence”. Förstorade klädesdetaljer, tyger som blir printar, konstruktioner och djupsömnader. Det är element som binder samman mode och möbelvärlden.

 -Jag vill skapa ett spännande möte mellan design och mode. Fokus ligger emellertid fortfarande på de unga möbelformgivarna eftersom Greenhouse är deras scen. Målet är en attraherande internationell arena med nya djärva talanger, som hintar om morgondagen, säger Jens Fager, som slog igenom som formgivare i Greenhouse år 2008.