Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Designbaren på allas läppar

Uppdraget att gestalta Designbaren har gått till Note Design Studio. Med konceptet Sulla bocca di tutti, På allas läppar, vill de bjuda på en härlig, inspirerande och generös upplevelse. Designbaren som är en blandning av utställning och toppklass-restaurang, skapas denna gång i samarbete med Isabella Morrone, kökschef på restaurang Mother i Stockholm.

- Designbaren är en fullskalig restaurang som endast står en vecka, det öppnar upp för en mängd möjligheter kreativt och vi vill verkligen ta tillfället i akt och göra något spännande. Genom åren har vi upplevt många härliga timmar i Designbaren, nu vill vi ta vara på den känslan och gestalta den i rummet. Vi jobbar för att skapa en plats som känns varm, visuell och som är inbjudande för alla. Ord som snyggt, smart och funktionellt plockar vi bort i den kreativa processen, berättar Johannes Karlström, Note Design Studio.

Namnet Sulla bocca di tutti, På allas läppar, anspelar också på menyn som skapas av kocken Isabella Morrone. Det blir oväntade möten mellan det italienska och det svenska köket.

Note Design Studio grundades 2008 och är en Stockholmsbaserad designstudio. Note arbetar globalt med arkitektur, produktdesign och designstrategier. 2015 fick de utmärkelsen Årets designer i Tidningen Residence Stora formpris och i år 2016 utsågs Note Design Studio till Årets designer av svenska ELLE Decoration. notedesignstudio.se

Isabella Morrone är nybliven kökschef på restaurang Mother i Stockholm som drivs av kockarna Melker Andersson och Danyel Couet. Hon kommer från restaurang Caina, där hon utsågs endast 27 år gammal till kökschef. Isabella Morrone har också arbetat utomlands på tvåstjärniga Carré des Feuillants i Paris och på trestjärniga El Racó de Can Fabes utanför Barcelona.

Design Bar 2017