Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Established – plattformen för etablerade designer och småskaliga producenter

Nu öppnar vi ansökningstiden till Established för intresserade designstudior från hela världen. Till 2017 utökar vi dessutom området till sammanlagt 17 stycken platser.

Under Stockholm Furniture & Light Fair 2016 skapade vi det nya området Established för etablerade formgivare och designstudior. Syftet var att främja mångfalden i branschen och gynna produktion av mindre kollektioner. Det nya området föll mycket väl ut och blev uppmärksammat av både besökare och press. Established blev snabbt fullbokat av de då 12 utställande designstudior och formgivare som tog tillfället i akt att visa upp sin sina produkter för de 40 000 personer i branschen som besökte mässan under 5 dagar.

Som utställare i Established har man ett subventionerat kvadratmeterpris. Inkluderat i priset är skiljeväggar till grannmontern. I övrigt inreder man och ljussätter sin monter helt själv som man önskar. All extra teknik och byggnation kan givetvis beställas direkt av Stockholmsmässan.

För att räknas som etablerad behöver företaget varit aktivt i minst tre år. Ingen jury kommer att göra ett urval utan här får alla samma möjlighet till synlighet i en egen monter. Dock gäller först till kvarn - principen.

Området Established är placerat i hall Birch där producenter som visar offentlig miljö ställer ut. Därför ska produkterna som ställs ut i Established attrahera besökare som vill beställa möbler till offentlig miljö.

Är du intresserad av att ställa ut på Established 2017, maila oss din anmälan till furniturefair@stockholmsmassan.se