Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Established – nytt område med småskalig produktion på Stockholm Furniture & Light Fair 2016

Till nästa mässa har Stockholm Furniture & Light Fair skapat ett helt nytt område för etablerade formgivare och designstudior - Established. Syftet är att främja mångfalden i branschen och gynna formgivares egna småskaliga produktioner.

Den 9 februari öppnar ett helt nytt område där designstudior och formgivare kan visa sina egna kollektioner för besökare, producenter och media. Tidigare har designstudior med egen produktion varit hänvisade till internetbaserade kanaler eller mindre event på stan. För första gången får de nu möjlighet att visa upp sina produkter i ett större kommersiellt sammanhang.

 

- Vi har sett en förändring under flera år där formgivare och designstudior förutom att rita åt producenter även bedriver en egen produktion. För att främja mångfalden i branschen och även gynna produktion av mindre kollektioner har vi skapat ett subventionerat område där designstudior kan ställa ut. En sådan här plattform som är till för småskaliga produktioner och one-off produkter har tidigare aldrig funnits på någon mässa, berättar Cecilia Nyberg, projektchef för Stockholm Furniture & Light Fair.

Det nya området Established är öppet för alla intresserade designstudior från hela världen. För att räknas som etablerad behöver företaget ha varit aktivt i minst tre år. Området är placerat i hall Birch och produkterna som ställs ut är möbler, belysning och textil riktade till offentlig miljö.

 

Deltagare i Established 2016 är:

Atelier Ryberg
Dejank
Emiliana Design Studio
Everythings
Fibers & Friends
Hopf & Nordin/Design, Berlin
Kontorstrapetsen  
Kovac Family AB
My Kilos
Noviembre Estudio
Ringvide Studio
Sami Kallio Studio

 

Stockholm Furniture & Light Fair äger rum på Stockholmsmässan 9-13 februari 2016.