Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Nature is back for good!

Den moderna människan längtar tillbaka till naturen. Växter och grönt får en alltmer central placering både i hem och offentlig miljö. Vi blir också blir mer medvetna om vad tingen som omger oss är tillverkade av och hur de produceras. Detta återspeglas i utställningens tema: Nature is back for good!

Uterummet av Emma Olbers, Sverige
Where does it come from and where does it go? är rubriken på Emma Olbers gestaltning. Uttryck som äkta, taktilt, kvalitet och hög materialkänsla genomsyrar arbetet med utställningen.

-    Mitt uterum är tolkning av de olika inredningstrender jag ser nu. Samtidigt vill jag med utställningen också väcka tänkvärda frågor som; varifrån kommer materialet? Var tar det vägen sen? Kan det återvinnas? Och förhoppningsvis därigenom bidra till ett ökat ansvarstagande vad gäller de materialval som görs, både i producent- och konsumtionsledet.  

Emma Olbers, Stockholm, är designer och creative director. Med ett stort engagemang för hållbar och miljövänlig produktion deltar hon aktivt i hela produktionskedjan. Idag arbetar Emma främst åt Asplund, Ire Möbler och Tre Sekel, för de två sistnämnda även som konstnärlig rådgivare

Teatime & Playtime av Susanna Vento, Finland

Susanna Vento gestaltar ett rymligt rum där allt händer - måltider, avkoppling och arbete. Där finns plats för barn att springa och möbler som passar familjeliv; en dagbädd för avkoppling och läsning med barn, kontorsbord för arbete och barnens tecknande och läxor.

-    Teatime ska få besökaren att slappna av, mysa och bromsa in. Playtime, däremot, erbjuder högt tempo fyllt av glädje och skratt. Jag vill kombinera dessa bägge sidor av livet i ett vackert och balanserat uttryck.

Susanna Vento är inredningsstylist från Helsingfors. Hon arbetar kontinuerligt med välkända stora varumärken. Bland hennes uppdragsgivare märks Iittala, Marimekko, Acne Junior, Kvadrat och Samsung.  

Meeting Room av Christine Rudolph, Danmark

Christine Rudolph vill skapa en kollaborativ arbetsmiljö med öppna ytor. I hennes gestaltning bereds möjlighet för såväl gruppmöten som lite gammaldags avskild interaktion. Här finns också massor av grönt som skänker besökaren ny energi och tillfälle att fylla på syreförrådet.

-    Rummet ska tillåta besökarna att ta en paus från dagens stress och ta in naturens takt och tystnad – samtidigt som det också bjuder på högteknologisk utrustning.

Christine Rudolph är inredningsstylist som delar sin tid mellan Europas storstäder och New York. Hon har bland annat haft uppdrag för HM Interiör och stod för stylingen till fotoboken om världens bästa restaurang – NOMA – också den hemmahörande i Köpenhamn.

För mer information och bilder, besök vår blogg »