Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Guest of Honour 2017 - Jaime Hayon

Den spanske konstnären och designern Jaime Hayon, känd för sitt lekfulla uttryck och sin mångsidiga produktion, har fått uppdraget att göra en utställning på entrétorget. Det är 14:e gången vi bjuder in en välrenommerad internationell designer att utforma en installation.

- Vi tycker att Jaime Hayon är en av dagens mest spännande och unika designer. Han verkar i gränslandet mellan konst och design och vi beundrar bredden i hans produktion, som omfattar allt från klockor till möbler och inredningar. Vi ser fram emot att se hans lekfulla uttryck, kryddat med humor och uppfinningsrikedom gestaltat i en utställning, som vi är övertygade om kommer att inspirera, utmana och uppskattas av våra besökare, säger Cecilia Nyberg, projektchef för Stockholm Furniture & Light Fair.

Jaime Hayon föddes i Madrid 1974. Efter att ha studerat industridesign i Madrid och Paris började han 1997 på Fabrica, den Benetton-stödda akademin för design och kommunikation i Italien, där han ledde designavdelningen fram till 2003. Jaime Hayon startade sin egen studio år 2000 och från och med 2003 lade han all sin kraft på sina egna projekt.