Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Kontraster på Stockholm Furniture & Light Fair

Kontraster är det genomgående temat för och namnet på Stockholm Furniture & Light Fairs Trendutställning 2017/18, som är signerad av stylisten Lotta Agaton. Det blir kontraster i material och möbler liksom överraskande kombinationer.

En tydlig trend inom möbel- och ljusbranschen är att gränsen mellan hem och offentlig miljö suddas ut. Det avspeglas både i producenternas sortiment och i inredningar, det blandas allt mer. Detta genomsyrar också Trendutställningen 2017/18, som bjuder på kontraster på flera plan.

– Kontraster var det första jag tänkte på när jag fick uppdraget. Kontraster vad gäller material; blankt och matt, dyrt och billigt. Kontraster även i möbleringar. Jag vill bjuda på oväntade kombinationer. I utställningen kommer jag också jobba med att skapa en rumslighet i miljöerna, en ombonad känsla. Det ska nästan kännas som att besöka ett hem fastän det är en offentlig miljö, berättar Lotta Agaton.

Lotta Agaton
är en av Sveriges ledande inredningsstylister och hon arbetar också som kreativ konsult. Hon har varit verksam i mer än 20 år med uppdrag över hela världen och har sin bas i Stockholm. Lotta Agaton har en av Sveriges främsta designbloggar.


Produktlista Trendutställningen